Hielpijn na een gebroken enkel

Stijve enkel na een periode van immobilisatie met gips

Ook na een gebroken enkel of na een breuk van het hielbeen zelf kan er hielpijn ontstaan. Vaak heeft er na een breuk langdurige behandeling met gips immobilisatie plaatsgevonden. Na het verwijderen van het gips, is het dan vooral belangrijk dat de enkel weer mooi soepel wordt.

Oefentherapie

Een enkel wordt na een periode van immobilisatie met gips vaak stijf. Met veel oefentherapie wordt dan weer gewerkt aan een betere beweging. Ook is de enkel en het onderbeen minder sterk. Gerichte oefeningen om de enkel sterk te maken samen met oefeningen voor een betere balans is dan ook belangrijk voor een optimaal herstel. Daarnaast is de achillespees is vaak aan de korte kant.

Minder bewegelijk sprongbeen door littekenweefsel

Ook kan er na een enkelbreuk littekenweefsel ontstaan waardoor vooral het sprongbeen minder goed kan bewegen. Als het sprongbeen niet goed kan bewegen, beweegt het hielbeen ook niet goed. De druk onder de hiel kan veranderen en dit kan pijn geven. Ook kan de pijn door druk op de zenuwen zijn ontstaan, vaak door littekenweefsel. En soms heeft de pijn te maken met een schroef. Of door extra botvorming als reactie op de breuk.

Heeft u een jaar na de breuk nog last van hielpijn?

Vaak is het pas na lange tijd na een breuk duidelijk waar de hielpijn vandaan komt. Maar als er hielpijn is meer dan een jaar na de breuk is verder onderzoek naar de klachten wel belangrijk. Soms is er nog goed wat aan te doen.

Maak een afspraak

Heeft u last van hielpijn na een gebroken enkel? De specialisten van het Hielpijncentrum staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij één van onze vestigingen.

Maak een afspraak

Deel deze pagina