Van het kastje naar de muur?

De unieke samenwerking van het Hielpijncentrum

Herkent u dat? De ene zorgverlener geeft u informatie en start een behandelplan voor het oplossen van uw klacht, terwijl een andere zorgverlener het tegenovergestelde voorstelt en hele andere informatie geeft over diezelfde klacht. Dit is precies wat we bij het Hielpijncentrum willen voorkomen.

Stel, u heeft een hielspoor (ontsteking van de peesplaat onder de voet). U komt bij de podoloog die u een zooltje aanmeet. Na zes weken blijkt dat de klachten, enkel door een zooltje, niet voldoende zijn afgenomen. Wat nu? Het werk van de podoloog/podotherapeut zit erop en u wordt doorverwezen naar de volgende zorgverlener. Ondertussen bent u wel 6 weken verder na het eerste consult. Wat zou het fijn zijn als alle betrokken zorgverleners, vanaf het eerste consult, betrokken zouden kunnen worden bij uw behandelplan.

Werkwijze van het hielpijncentrum

De eerste stap is het stellen van de juiste diagnose. Dit gebeurt bij één van onze echografisten. Hierna wordt het behandelplan opgesteld. Bijvoorbeeld: de diagnose is hielspoor (ontsteking van de peesplaat onder de voet). Het behandelplan bestaat uit vijf onderdelen. Deze worden direct en tegelijkertijd ingezet.

Behandelplan bestaande uit:

  • Informatie verstrekking
  • Schoenadvies
  • Nachtspalk (standaard of op individueel vervaardigt)
  • Therapiezool
  • Fysiotherapie/shockwave behandeling.

Bij deze behandeling zijn minimaal twee specialisten direct betrokken, de echograferende registerpodoloog en de fysiotherapeut. Er is altijd direct contact tussen beiden om de juiste informatie uit te wisselen. Onze lijnen zijn kort. Daarnaast kan de gipsmeester nog worden ingezet voor het maken van een individueel vervaardigde nachtspalk.

Efficiënt samenwerken

Nu zijn er dus vijf onderdelen tegelijk ingezet, in plaats van één. De combinatie van verschillende behandelingen zorgt voor een snel en goed resultaat. Niet eerst zes weken afwachten of een behandeling aanslaat, maar direct doorpakken.

De echografist houdt het overzicht en heeft ook een plan B op de plank liggen. Als de resultaten niet voldoende zijn na zes weken wordt plan B in werking gezet. In dit geval zou de huisarts gevraagd worden om te overwegen u door te sturen naar de sportarts. Als de huisarts hiertoe bereidt is, zal er wederom direct contact plaatsvinden tussen de echografist en de sportarts.

Geen kastje naar de muur mentaliteit, maar heldere communicatie van informatie en korte lijnen tussen de verschillende specialisten. Dat is hoe wij werken binnen het Hielpijncentrum!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u niet meer van het kastje naar de muur gestuurd worden? De specialisten van het Hielpijncentrum staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij één van onze vestigingen.

Maak een afspraak

Deel deze pagina