Alles over hielspoor

Ontstoken peesblad onder de voet

Hielpijn heeft vele oorzaken. Hielpijn kan onder andere komen door een ontstoken peesblad onder de voet, dit wordt over het algemeen een "hielspoor" genoemd.

Hoe herkent u zelf of u klachten van een hielspoor heeft?

Indien het peesblad onder de voet pijnlijk is, heeft u heel alleen pijn tijdens het belasten van de voet, en niet in rust, of in bed. De pijn is vaak stekend van karakter. De eerste paar stappen 's morgens uit bed zijn meestal het pijnlijkst. Het peesblad wordt 's nachts tijdens het liggen wat korter, en bij de eerste stappen uit bed weer helemaal uitgerekt, en doet pijn. Hetzelfde kan gebeuren als u een tijd gezeten hebt, en dan weer opstaat. Deze "ochtendpijn" en "startpijn" is heel kenmerkend voor klachten van een hielspoor.

Wie krijgt klachten van een hielspoor?

Het is een aandoening die ontstaat door overbelasting. Vooral (lange afstand) hardlopers kunnen deze klachten ontwikkelen. Ook mensen met overgewicht en/of een staand en lopend beroep hebben een hoger risico hierop.

Wat is de behandeling van een hielspoor?

Op deze website staan alle mogelijke operatieve en niet-operatieve behandelingen van een hielspoor uitgebreid omschreven. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie!

Bekijk de behandelingen

Deel deze pagina