Dit artikel is een kopie van het blogartikel op dr. Maarten Moen's website.

De allerbeste oefenvormen voor achillespees klachten op een rij

Oefentherapie de basis van behandeling achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen veel voor en kunnen in het dagelijks leven en bij sporten heel hinderlijk zijn. Helaas komt het ook voor dat het bewegen en sporten ernstig wordt belemmerd of zelf onmogelijk wordt gemaakt. Om van je klachten af te komen is oefentherapie de basis én hoeksteen van de behandeling. Het doel hiervan is om de pees weerbaarder te maken, meer bouwstenen van de pees te formeren en zo een sterke pees te krijgen die minder snel / geen klachten meer geeft.

Oefentherapie wordt al jaren door fysiotherapeuten en sportartsen geadviseerd en veel mensen en behandelaars kennen de befaamde zware oefeningen op de trap. Voor ieder individu de juiste oefening en dosis van de training aanbieden was in het verleden echter een uitdaging.

Nieuwe studie

Heel recent verscheen er een overzichtsartikel waarin alle wereldwijd beschikbare studies op een rij werden gezet, die beoordeelden welke achillespees oefening nu precies hoe zwaar is voor de pees. Dit werd bekeken door middel van gedetailleerde metingen en berekeningen. Voor het eerst is daarmee een optimaal oefenschema aan te bieden aan iemand met achillespees klachten, geen eenheidsworst, maar precies de juiste oefening en opbouw voor degene met klachten.

Zo kunnen we nu zo nauwkeurig mogelijk adviseren hoe de oefentherapie op te bouwen en welke vorm van training nou het beste helpt bij het zo sterk mogelijk maken van de pees.

Video’s nu online beschikbaar

Om het voor jou / de praktijk zo makkelijk mogelijk te maken, zijn deze oefeningen nu door Bergman en FysioHolland gefilmd en online gezet. Doe er, samen met je fysiotherapeut, je voordeel mee. Op naar een sterkere pees en weer lekker bewegen en sporten.

Introductie door Maarten Moen

Oefeningen: fase 1

Oefeningen: fase 2

Oefeningen: fase 3

Oefeningen: fase 4

Maak een afspraak

Heeft u last van hielpijn? Maak dan een afspraak bij één van de hielpijnexperts van het Hielpijncentrum. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Deel deze pagina