Eerste Hulp Bij Hielpijn

Wat te doen bij pijn in de hiel?

Eerste Hulp Bij Hielpijn, woorden die we nog niet tegenkomen in het woordenboek. Maar wat van nut is als u last heeft van hielpijn. De hielpijn blogs van het Hielpijncentrum hebben al veel informatie verstrekt over hielpijn en het verhelpen daarvan. Daarom is het goed te begrijpen wat oorzaken zijn en tips om problemen voor te zijn.

De oorzaken van hielpijn

De meest voorkomende hielpijnklachten zoals peesplaatontsteking, hielspoor, achillespees problemen worden vaak veroorzaakt door overbelasting. In de vakantieperiode ligt het gevaar van overbelasting op de loer omdat men andere activiteiten onderneemt en vaak 'gemakkelijk' (minder stevig of zelfs slap) schoeisel draagt. Ook slechte voorbereiding op bijvoorbeeld een wandel- of sportevenement of een bergwandeling kunnen klachten veroorzaken.

Tips om hielpijn voor te zijn

Heeft u hielpijn of kent u iemand met dit probleem, dan zijn dit Eerste Hulp Bij Hielpijn tips die meestal verlichting geven:

  1. Verminder de belasting
  2. Doe rekoefeningen, zorg dat de kuitspieren soepel zijn
  3. Draag stevige schoenen
  4. Kies een schoen met hielhoogte van 2 a 3 cm en een brede hak
    U kunt ook binnen in de schoen een extra hielhoogte maken door bijvoorbeeld een paar bierviltjes, in vorm van de hiel geknipt, in de schoen te leggen

Maar let op, er worden op het internet dure gelkussentjes verkocht voor hielpijn. Deze zijn bedoeld om de schok in de voet op te vangen bij hiellanding. Maar ze geven ook verminderde stabiliteit waardoor de klachten weer kunnen verergeren. Als u ze gebruikt zorg dan altijd voor een stevige schoen waarin de voet door de gel niet naar de zijkant kan wegglijden.

Nog steeds hielpijn? Maak een afspraak!

Als deze Eerste Hulp Bij Hielpijn tips binnen een paar dagen niet het gewenste resultaat geven, maak dan een afspraak in het Hielpijncentrum. Hier kunnen we de oorzaak van uw klacht vinden en de meest effectieve therapie voorstellen.

Maak een afspraak

Deel deze pagina