Help, mijn hiel doet pijn!

Hoe komt u weer van uw hielpijn af?

Heeft u een pijnlijke hiel? Waarschijnlijk heeft u dit eerst genegeerd en bent u na een week gaan zoeken op het internet. Waarschijnlijk heeft u al een zooltje gekregen en bent u al begonnen met het oprekken van de achillespees en de peesplaat onder de voet, de fascia plantaris. Waarschijnlijk heeft dit niet geholpen en bent u na een maand met nu toch echt wel hinderlijke klachten opnieuw gaan speuren op het internet. Nu probeert u minder lang achtereen te staan, u probeert wat af te vallen en overweegt waarschijnlijk shockwave. Want zoals u heeft gelezen dit kan wel helpen, en ja shockwave is geen slecht idee. Maar misschien behoort u ook tot de groep patiënten die ondertussen al meer dan 1 jaar pijn heeft, ondertussen al 4 paar steunzolen heeft, al na de fysiotherapie, manueel therapie en al een shockwave behandeling heeft ondergaan. Gelukkig behoort u tot de minderheid, maar waarschijnlijk heeft u al zoveel last dat een stedentripje een behoorlijke hindernis is geworden. Het kan ook zijn dat u ondertussen al jaren klachten heeft uw werk al aangepast heeft en een wandeling van langer dan 15 minuten heeft afgezworen.

Hielpijn heeft diverse oorzaken

Dit maakt informatie geven over hielpijn zo lastig, vaak gaat het vanzelf over maar heel af en toe is er iets bijzonders aan de hand. Zoals bijvoorbeeld een extra pees. Zo af en toe komt het voor dat er een extra pees aan de achterzijde van de enkel voorkomt. Soms is dit een extra pees van de lange buiger van de grote teen maar af en toe ook van de lange buigers van de andere tenen. Hoe vaak dit voorkomt weten we niet.

Soms is het goed op de echo te zien, een extra pees. En kan overwogen worden deze extra pees te verwijderen. Gelukkig is dit een uitzondering en gaan de meeste hielpijnklachten wel snel over met bovenstaande opties.

Deel deze pagina