Hielpijn en slippers

Hielpijnklachten door het dragen van slippers

Na wat zoeken op internet kwam ik veel verschillende adviezen over hielpijn en slippers tegen. Helaas beweren verschillende mensen verschillende dingen, vaak zonder enig wetenschappelijk onderzoek. We weten niet of je hielpijn krijgt van slippers. We weten ook niet of de slippers slecht zijn voor hielpijn.

Ik kwam uiteindelijk uit bij 1 mooie Australische studie. Zij hebben bij 150 mensen met hielpijn gekeken of de klachten verminderden na dragen van platte slippers, van slippers met een contour zoals bijvoorbeeld de flipflops en naar dragen van schoenen met een standaard door de fabriek gemaakte hielpijn zool.

  • Resultaten: de slippers met contour kwamen het er beste uit.
  • Advies: zoek voor in de zomer een slipper met contour en het liefst ook enige hakverhoging.

Slecht op slippers lopen

De andere bewering is dat wij slecht op slippers lopen, maar ook is er uit onderzoek bekend dat lopen op slippers meer overeenkomt met lopen op blote voeten dan lopen met schoenen met een goede demping! Zo slecht doen we het dus niet met die slipper. Moet iedereen dan op een slippers lopen? Het is vooral belangrijk dat je op een schoen loopt die lekker zit en goed past. Bij hielpijn kies dan liever voor een flipflop, maar als je graag op een gewone slipper loopt en dit is niet pijnlijk, prima. De een loopt nou eenmaal liever op een bergschoen en de ander op een laag hakje. Of deze schoen goed of slecht voor je is, hangt van de voet af. Er is geen standaard goed of slechte schoen, de commercie zou dat graag willen, maar het hangt simpelweg van je voet af.

Tip: loop deze zomer ook op blote voeten door het zand en in het gras. Een andere ondergrond is erg goed voor de voetspieren!

Maak een afspraak

Heeft u last van hielpijn? Onze hielpijnspecialisten staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij het Hielpijncentrum. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek bij één van onze vestigingen.

Maak een afspraak

Deel deze pagina