Hielpijn: wat is het?

Onbegrepen hielpijnklachten

Dat is een vraag die veel mensen hebben met pijn in de hiel die soms ook uitstraalt naar de voet. Een vrij simpele vraag maar waar soms geen antwoord op te geven is. En dan ineens heb je wat wij noemen onbegrepen hielpijnklachten. Helaas zijn deze klachten die niet goed te duiden zijn ook lastig te behandelen.

Wat nu?

Wij denken dat een deel van deze hielpijnklachten te maken hebben met prikkeling van de zenuw in de hiel. Dit kan betekenen dat de zenuw achter in de enkel en rond de hiel te weinig ruimte heeft. De zenuw raakt als het ware beknelt en dit geeft vaak klachten van tintelingen, branderig gevoel, elektrische schokjes. Maar ook pijn zonder dat er duidelijk een aanleiding voor is. De diagnose is soms lastig te stellen. Maar met gerichte vragen en met een echo kan vaak wel worden beoordeelt of zenuwprikkeling een rol speelt in de pijnklachten.

Doe de test

Wat is er aan te doen?

Natuurlijk hangt dit volledig af van uw klachten en de mate waarin de zenuw een rol speelt in uw klachten. Soms is een steunzool een optie maar ook een pijnbehandeling van de pijnspecialist kan verbetering van de klachten geven, en soms zelfs een operatie. Maar eerst moet een beoordeeld worden in welke mate de zenuw een rol speelt in uw hielklachten!

Maak een afspraak

Deel deze pagina