Op goede voet staan

De impact van hielpijn

“Aan de buitenkant zie je niks aan mij en dat maakt het zo moeilijk. Mijn vrienden en vriendinnen doen leuke dingen, maar ik kan niet mee. Vijftien minuten lopen of staan en dan houdt het voor me op. Je krijgt eerst begrip, maar langzamerhand nemen vrienden en familie steeds meer afstand. Ze vragen me niet meer mee omdat ze toch weten dat ik het niet kan.

De studie lukt me niet. Leren gaat me heus wel goed af. Op school komen en zijn is meer een opgave. Wachten op de bus, lopen naar school, lopen naar de klassen en stil staan geven me grote problemen en maken me zo moe. Dat zie je terug in mijn cijfers en mijn beoordelingen.

Ik had veel zin in mijn stage maar maakte me wel veel zorgen. Gelukkig was er begrip en hebben ze aanpassingen voor me gedaan, zodat het wel lukte. Ik had zo graag zonder al deze belemmeringen mijn stage gedaan. Gewoon jezelf zijn, geen belemmeringen, en de nieuwe dingen ondergaan als een uitdaging.

Deze zomer ben ik met mijn vriend op vakantie gegaan. Ik wilde zo graag naar Rome. We hebben toch veel gezien. Ik had mijn krukken mee en hebben zo veel mogelijk met openbaar vervoer gedaan. Gelukkig kwam mijn droom uit.”

Een verhaal van een jonge vrouw met pijnlijke voeten. Wat hebben deze klachten een negatieve invloed op haar leven. Het vergt veel doorzettingsvermogen om er toch iets van te maken en het maakt mij duidelijk hoe belangrijk het is om op goede voeten te kunnen staan.

Maak een afspraak

Heeft u last van hielpijn? Onze specialisten staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij het Hielpijncentrum. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek bij één van onze vestigingen.

Maak een afspraak

Deel deze pagina