Shockwave therapie zinvol bij hielpijn?

Deze methode wordt toegepast bij langer bestaande peesklachten

Shockwave therapie is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie die bij langer bestaande peesklachten in het lichaam wordt toegepast. Heeft Shockwave therapie ook een toegevoegde waarde bij de behandeling van uw hielpijnklacht?

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandeling die van buitenaf op het lichaam wordt toegepast, waarbij gebruik wordt gemaakt van schokgolven onder hoge druk op het te behandelen gebied (peesplaat/achillespees etc.). Een Shockwave behandeling duurt niet langer dan 10 minuten per keer. Het aantal behandelingen is gemiddeld 6-8 sessies. De Shockwave therapie kan in sommige gevallen pijnlijk zijn maar geeft in vrijwel alle gevallen, bij juiste indicatiestelling (in overleg met echografist) afname van pijnklachten.

Indicaties voor shockwave therapie

Een specifieke indicatie voor Shockwave therapie is duidelijk te stellen wanneer er bij uw hielklachten op de echo afwijkingen geconstateerd worden (ontstekingsreactie of kalkafzetting). Dit kan in de peesplaat aan de onderzijde van uw voet zijn, maar ook bij achillespees problemen aan de achterzijde. In beide gevallen kan Shockwave therapie zeer effectief zijn!

Er zijn weinig contra-indicaties voor de Shockwave therapie (breuk/ ernstige botontkalking / tumoren en open wonden)

Toegevoegde waarde shockwave bij hielpijn is groot!

Na juiste indicatie stelling d.m.v. echografie en lichamelijk onderzoek blijkt Shockwave therapie een zeer effectieve behandelmethode. Wanneer dit gecombineerd wordt met de juiste schoenaanpassing (eventuele podologische correctie-zool) en trainingsopbouw voor uw (sport-)activiteit in overleg met uw podoloog/fysiotherapeut zal een herhaling van klachten tot een minimum worden gereduceerd!

Deel deze pagina