Ervaring van Anthonie

Patiënt met zenuwpijn

Twee weken geleden was ik bij het Hielpijncentrum op afspraak (locatie Eerbeek). Het ging over pijn in mijn hielgebied, waar de hielpijnexpert tijdens het gesprek en na wat onderzoek zenuwpijn als meest waarschijnlijke oorzaak aanwees. Omdat de hielpijnexpert vroeg of ik nog even kon laten weten hoe het gaat na wat stappen bij de manueel therapeut voor mijn rug, kom ik daar graag bij deze even op terug.

Na twee behandelingen van mijn rug bij mijn manueel therapeut (en los daarvan twee sessies met intensieve massage van de rug), kan ik zeggen dat mijn pijnscore duidelijk is verbeterd. De hielpijn is nog niet weg, maar is er niet meer constant. Het is soms een meer aan- en uit- effect, als bij een schakelaar, en als de pijn er is dan is de pijnscore zelf beduidend lager dan 3 tot 5 weken geleden.

Ik kan ook weer meer (wandelen, bewegen in het algemeen) zonder énige pijn zelfs. De manueel therapeut gaat eveneens uit van de rug als de oorzaak van de zenuwpijn, dus daar richten we onze aandacht op.

Ik houd de moed erin en hopelijk kan het zo langzaam beter gaan, tot de pijn misschien wel weer verdwijnt. Wie weet. Het is fijn in ieder geval de deskundige opinie en kijk van de hielpijnexpert erop gehad te hebben, en zeker te weten dat met de voet en hiel niets structureel mis is. Erg bedankt nog voor de deskundige adviezen en het goede luisteren naar mijn verhaal. Dat (goed en met aandacht luisteren) heeft lang niet elke zorgverlener in het vaardighedenpakket om het zo te zeggen, en ik was er zeer positief van onder de indruk.

Deel deze pagina