Specialist in aandoeningen van het bewegingsapparaat

Wat doet een chiropractor?

De rol van de chiropractor bij het Hielpijncentrum is het ondersteunen van de hielpijnexpert met betrekking tot chronische pijnklachten. De chiropractor is een specialist in aandoeningen van het bewegingsapparaat (wervelkolom) en de gevolgen daarvan op het zenuwstelsel. Waar de hielpijnexpert zich focust op de voet en enkel, kijkt de chiropractor met name naar de stand en het functioneren van de onderrug en bekken. Dit kan invloed hebben op klachten die u ervaart in uw hiel.

Let op: enkel bij Hielpijncentrum Sassenheim wordt u tijdens de intake gezien door zowel een hielpijnexpert als een chiropractor.

Een gezamenlijk consult

In een consult, waarin u door de hielpijnexpert en chiropractor tegelijkertijd wordt gezien, komen zij samen tot een diagnose. Op basis van deze diagnose wordt een therapieplan op maat gemaakt. Dit betekent dat u door de hielpijnexpert wordt behandeld met bijvoorbeeld steunzolen of schoenadvies en de chiropractor zich focust op klachten die haar oorsprong vinden in de wervelkolom. Dit wordt gedaan door mobilisatie en manipulatie van de gewrichten, maar ook door bindweefseltechnieken, houdings- en ergonomisch advies en oefeningen. Past uw klacht beter bij bij één van onze gespecialiseerde collega’s? Dan verwijzen wij u door.

Ontmoet de chiropractor

  • Chiropractor
    Eefje Gijsbers

Deel deze pagina