Steunzolen

Verminderen van de spanning op de pees

Uw podoloog of podotherapeut kan een steunzool bij u aanmeten. Een steunzool geeft steun, verbetert de stand van de voet en zorgt dat de voet beter kan functioneren. Soms kan een steunzool de klachten bij een peroneuspees verminderen.

Als de pees snel van zijn plek schiet door een afwijkende stand van de voet (bijvoorbeeld een holvoet) kan uw podoloog of podotherapeut een steunzool aanmeten die de voetstand verbetert. Een verspringende peroneuspees gaat soms samen met een instabiele enkel (vaak en makkelijk verzwikken). Een steunzool kan dan extra steun geven waardoor de voet minder snel verzwikt en de peroneuspees beter op zijn plek blijft.

Voorbeeld van een steunzool

Een van de peroneuspezen, de lange peroneuspees, loopt via de buitenenkel onder de voet door tot net achter de grote teen. Er is een verband tussen het functioneren van de grote teen en de spanning die de lange peroneuspees te verwerken krijgt. Een goed ontworpen steunzool kan de functie van de voet verbeteren en zorgen dat de spanning op de peroneuspees vermindert.

Deel deze pagina