Herstellen na de operatie van een verspringende peroneuspees

Wat kunt u verwachten na de operatie?

Na de operatie krijgt u een onderbeengips. De eerste twee weken mag u de voet niet belasten en zit u met uw been omhoog. Wanneer u loopt, loopt u met krukken. Ook in bed legt u uw voet hoger. U kunt uw voeteneind hoger maken met behulp van een kussen.

Na twee weken krijgt u een loopgips. U kunt geleidelijk de krukken afwennen. Met gips of een revalidatieschoen kunt u niet autorijden, tenzij u een auto heeft met automatische versnelling en u aan uw linkervoet bent geopereerd. In alle andere gevallen duurt het 6 weken voordat u kunt autorijden.

Zes weken na de operatie mag het gips eraf en start u met fysiotherapie. De fysiotherapie is bedoeld om de kracht in uw enkel terug te krijgen en om weer een beter stands- en bewegingsgevoel te krijgen (propriocepsis oefeningen). Meestal is tien weken begeleiding van de fysiotherapeut nodig en kunt u na 3 tot 4 maanden weer normaal al uw dagelijkse activiteiten uitvoeren en kunt u ongeveer 5 maanden na de operatie weer voorzichtig beginnen met sporten.

Pas na 6 maanden mag u uw sport activiteiten weer volledig hervatten!

Het is normaal om wat pijn of een ongemakkelijk gevoel te hebben aan de voet tot 4 tot 6 maanden na de operatie.

Deel deze pagina