Heeft u een pilletje tegen hielpijn?

Een veelgestelde vraag

Helaas is het antwoord is simpel; nee. Om hielpijn aan te pakken zult u geduld moeten hebben en door de zure appel heen moeten bijten.

Natuurlijk zijn er oplossingen die de pijn aanpakken en na verloop van tijd zelfs geheel oplossen. De oplossing ligt vaak in de juiste combinatie van: ontlasten (rust), belasten, zolen, oefenen, schoenen, nachtspalk, shockwave, fysiotherapie, koelen, pijnstillers, injecties, taping, hakken, demping, rust, ….. Maar hielpijn oplossen is ook een taak van de persoon met hielpijn zelf.

Hielpijn aanpakken

Hielpijn komt vaak voor en is in de meeste gevallen goed op te lossen. Maar meestal gaat de pijn niet weg door bijvoorbeeld een paar zolen aan te schaffen, een weekje rust of een paar oefeningen te doen. Het herkennen van de oorzaak van hielpijn is lastig omdat er wel meer dan 35 verschillende vormen van hielpijn zijn. De reguliere zorgverlener heeft niet de ervaring om hier onderscheid in te zien en vaak ook niet de middelen zoals echografie om de juiste oplossingsrichting te bepalen.

De gespecialiseerde Hielpijncentra in Nederland hebben deze ervaring en middelen wel. Vandaar dat steeds meer mensen met ‘onoplosbare’ hielpijn, de weg naar het Hielpijncentrum vinden.

Waarom is het Hielpijncentrum effectief?

Bij het Hielpijncentrum werken gespecialiseerde zorgverleners, met vele jaren ervaring op voet en enkel en de juiste onderzoeksmiddelen. We werken samen met andere zorgverleners, hebben regelmatige nascholing en wisselen nieuwe opgebouwde kennis en ervaring met andere hielpijnspecialisten. Hierdoor zorgen we ervoor dat het Hielpijncentrum effectief blijft en betrouwbare oplossingen levert. Daarnaast deelt het Hielpijncentrum ook haar ervaringen via Internet, Sociale Media en voetcongressen, zodat we in Nederland hielpijn steeds beter aanpakken en onder controle krijgen.

Wat voor aanpak kunt u verwachten van het Hielpijncentrum?

De volgende stappen zult u doorlopen om verbetering te ondervinden:

  1. Maak een afspraak bij het Hielpijncentrum
  2. We bespreken het probleem, doen onderzoek en stellen een diagnose
  3. We stellen een plan van aanpak op (vaak) met multidisciplinaire aanpak
  4. We bespreken met u het plan en de vervolgstappen
  5. Indien nodig zullen er maatwerk zolen voor u worden gemaakt
  6. We verwijzen u door naar andere aanvullende zorgverleners

  7. Maar dan komt het moeilijkste, want nu komt het erop aan en gaat ook u een rol spelen.

  8. U moet therapietrouw zijn, dus de oefeningen uitvoeren, rust nemen, zolen dragen
  9. U moet doorzetten en dat kost tijd
  10. Het Hielpijncentrum blijft uw aanspreekpunt en volgt uw vorderingen

Als alles is doorlopen, maar de aanpak niet helpt, gaan we over op een noodplan. Het noodplan kan bestaan uit een afspraak maken bij bijvoorbeeld de pijn-poli, of een orthopedisch chirurg.

Hielpijn en op zoek naar een pilletje?

Wij leveren geen pilletje, maar wel een beproefde, gespecialiseerde aanpak, waarin uzelf een belangrijke rol heeft. Maak een afspraak bij het Hielpijncentrum en wij zetten u weer op het juiste spoor. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij het Hielpijncentrum!

Maak een afspraak

Deel deze pagina